TAPAHTUMAT JA KONSERTIT

Keväinen viihdekonsertti

KEVÄTKIMARA

sunnuntaina 19.03.2023 klo 16.00 Lohjalla

Laurentius-salissa

Ohjelma sisältää keväisiä sävelmiä harmonikkaorkesterin esittämänä instrumentaalikappaleina, mieskuoron ja naiskuoron esittämänä orkesterin säestyksellä ja ilman, sekä yhdeksän jäsenisen laulu- ja soitinyhtyeen esittämänä.

Lohjan Harmonikkakerho:

Vuonna 1999 perustettu Lohjan Harmonikkakerho ry. toimii Hiiden Opiston kanssa yhteistyössä. Orkesteri toimii Hiiden Opiston kurssina ja opiskelijoiden pääasiallinen koulutus tapahtuu ko. laitoksen opetusohjelmaan kuuluen oppilaitoksen tiloissa. Kerho järjestää lisäksi jäsenilleen lisäkoulutustapahtumia tarpeen mukaan. Kerhon toiminta-ajatuksen yhtenä tarkoituksena on saada Lohjan alueen harmonikansoittajat,- harrastajat ja opinhaluiset yhteiseen harrastuspiiriin, ylläpitää harmonikansoiton harrastusta ja kehittää jäsentensä soitannollisia taipumuksia. Samalla kerhon tarkoituksena on olla paikkakunnalla eräänlainen voimavara mm. harmonikkaan liittyvien tilaisuuksien järjestämisessä.


Harmonikkaorkesteriryhmässä kehitetään harmonikansoittotaitoja sekä yksilö- että orkesteritasolla, mm. moniäänisiä sovituksia hyväksi käyttäen. Orkesterin kokoonpanoon kuuluu harmonikkojen lisäksi rumpali, pianisti, kitaristi ja basisti. Muutkaan instrumentit eivät ole poissuljettuja tarpeen mukaan.

Kerhon jäsenmäärä on tällä hetkellä n. 53.

Harmonikkaorkesterin taiteellinen johtaja on Sami Salonen.


Mieskuoro Lohjan Miehet

Kuoron ikä on tällä hetkellä 78 vuotta, Se on sinänsä saavutus, koska kuoron toiminta on jatkunut yhtäjaksoisesti ja toimii tällä hetkellä erittäin innostuneesti harjoitellen jatkuvasti uusia ja haastavampia ohjelmistoja. Mieskuoro Lohjan miehet kuuluvatkin tänä päivänä olennaisena osana Lohjalaiseen musiikkikulttuuriin. Kuoron vahvuus on vaihdellut 30 ja 60 välillä vakiintuen nykyiseen n. 35 laulajaan. Perinteisesti vuosittaiseen toimintaan kuuluu joulukonsertit, kevätkonsertti, vappusimaus, itsenäisyysjuhlaan liittyvät laulut, erilaisten kirkkopyhien yhteyteen liittyvät esiintymiset kirkossa ja haudoilla sekä muita esiintymisiä n. 20 kpl tarpeen mukaan.

Kuoroa on vuodesta 2017 johtanut kuoronjohtaja, kanttori, laulunopettaja Sirpa Lilius. Kuoro toimii Hiiden Opiston kanssa yhteistyössä. Kuoro toimii Hiiden Opiston kurssina ja opiskelijoiden pääasiallinen koulutus tapahtuu ko. laitoksen opetusohjelmaan kuuluen.

Mieskuoro Lohjan Miehet toimii erittäin tiiviissä yhteistoiminnassa sekä Lohjan Seurakunnan että Lohjan kaupungin kanssa. Yhteistyötä on tehty myös Lohjan orkesterin ja Lohjan Harmonikkakerhon kanssa. Mieskuoro Lohjan Miehet on harrastanut myös yhteispohjoismaista musiikkikulttuuria mieskuorolaulun saralla lähes koko olemassaolonsa aikana. Vuonna 1952 kuoro teki ensimmäisen vierailunsa Tanskaan. Kuorolla on ystävyyskuorot Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Islannissa. Kuorot tapaavat toisensa kolmen vuoden välein vuorotellen eri maassa.

Mieskuoroon on helppo liittyä. Uudet laulajat otetaan lämpimästi vastaan. Tueksi annetaan "kummi", kokenut laulajaveli, eikä laulajalta vaadita kuorokokemusta, saatikka solistisia kykyjä


Laulu- ja Soitinyhtye Wanhaa Wiiniä

Kuoron yhteyteen on myös perustettu kevyempää musiikkia esittävä Laulu- ja Soitinyhtye Wanhaa Wiiniä. Ryhmässä on tällä hetkellä yhdeksan jäsentä. Yhtye esittää kevyttä musiikkia pääasiassa yksi äänisesti ja tarvittaessa myös sovitettuja kaksiäänisiä lauluja. Ryhmä on hyvä ponnahduslauta aloittelevalle mieskuorolaulajalle. Laulu- ja Soitinyhtyettä johtaa Sune Berghäll.


Naiskuoro Lonnat

Lohjan laulavat Lonnat on iloisten amatöörien energinen porukka jossa on impron iloa ja äänenkäytön ulottuvuuksia. Kuoro toimii Hiiden Opiston kurssina ja vuonna 2020 aloittanutta kuoroa johtaa Sirpa Lilius.